Книгата на рекордите на Гинес обяви Хокайдо Масадзо Нонака за най-възрастния мъж на

...
Книгата на рекордите на Гинес обяви Хокайдо Масадзо Нонака за най-възрастния мъж на
Коментари Харесай

Гинес обяви японец за най-възрастния мъж в света

Книгата на върховете на Гинес обяви Хокайдо Масадзо Нонака за най-възрастния мъж на планетата, разгласи Книгата на върховете на Гинес. Той е на удивителните 112 години и 259 дни, родом от северния японски остров Хокайдо. 

Преди него върхът за дългоденствие принадлежеше на 113-годишния Франсиско Оливера от Испания, който се спомина през месец февруари тази година.

Масадзо Нонака е роден на 25 юли 1905 година - година преди братята Райт да празнуват първия полет със самолет и единствено месеци преди Айнщайн да разгласява своята доктрина за относителността. Нонака получи своя документ от „ Книгата за върхове на Гинес “ през днешния ден в дома си в Ашоро и чества с огромното си семейство с огромна торта, украсена с плодове.

" Ние сме доста щастливи да обявим, че имаме нов рекордьор. Успехът на господин Нонаък е незабравим - той може да ни научи на един значим урок за цената на живота и до каква степен се простират границите на човешката дългоденствие ", разяснява Крейг Глендей, основен редактор на " Гинес ".

Рекордът за най-възрастния човек, живял в миналото, принадлежи на Жана Луиз Калмент от Франция, която живяла безпрецедентните 122 години и 164 дни, от 1875-1997 година

Хокайдо Нонака живее дружно със своите внуци в подножието на планината Меакан в северната част на о-в Хокайдо. Неговите потомци ръководят дребен хотел край горещи термални извори, наименуван " Нонака онсан ".

Той доверява, че просто живее в личния си темп и не изневерява на привичките си. Обича сладките неща, изключително пастите, чете вестници и постоянно се къпе в топлите минерални извори.

Интересното за върха на Нонака е, че той е едвам 31-ви в историческия международен лист на дълголетниците. Всички позиции преди него се заемат от дами. Най-възрастната дама на света също е японка - това е 117-годишната Наби Таджима. Тя е и най-възрастният гражданин на нашата планета.

Хокайдо е от многодетно семейство - имал е 7 братя и една сестра, които са живели наоколо в Ашоро. Неговото огромно семейство се разраства даже повече, когато той се дами през 1931 година за брачната половинка си Хацуно, от която има 5 деца. 

Днес прекарва старините си като гледа телевизия - обича сумо, и постоянно чете вестниците. Приятно му е да прекарва време със фамилията си в хотела и с техните две котки, които доста обича. 

Въпреки че счита, че дълголетието му се дължи на това, че се е къпал доста в горещите извори и е ял сладко и пасти, щерка му споделя, че по нейно мнение е заради друга причина - по-скоро, тъй като живее живота си по метод, който не му доставя никакъв стрес. 

" Ако не желае нещо, ще се увери всички да схванат! ", споделя тя. 

112-year-old Japanese Masazo Nonaka certified as world’s oldest living man https://t.co/82vtMNuLvipic.twitter.com/HrJoxnFfzi

— P.M. NEWS (@pmnewsnigeria) 10 април 2018 година

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР